TUZLARIJE - HUMANOST

16.10.2007.
Edukativno-humanitarna kampanja
˝Zagrljaj podrške˝

Kažu da su dijamanti ženini najbolji prijatelji, ali kada se suoči sa karcinomom dojke, ono što joj je potrebno je –Zagrljaj podrške.

Svake godine 500 žena u BiH umre od raka dojke.

Svake godine 1.350 žena u BiH se suoči sa ovom bolešću.

Borba protiv raka dojke zapoèinje sa prevencijom i ranim otkrivanjem.

Asocijacija udruženja za brigu o pacijenticama/pacijentima oboljelim od raka dojke u BiH i Udruženje onkologa BiH pokreće edukativno-humanitarnu kampanju „Zagrljaj podrške“ sa ciljem podizanja svijesti o karcinomu dojke, važnosti ranog otkrivanja i mogućnostima kvalitetnog liječenja u Bosni i Hercegovini.

Pozivom od 1.10. do 31.12. na

090 291 002 (Za korisnike BH Telecoma, donirajte 2 KM*),

092 890 800 (Za korisnike HT Mostar, donirajte 2 KM*) i

1412 (Za korisnike Telekoma Srpske i m:tel-a, donirajte 1 KM*)

donirate sredstva za kupovinu dva mobilna mamografa za rano otkrivanje karcinoma dojke
.


„Zagrljaj podrske“ odvija se pod pokroviteljstvom Željka Komšića, predsjedavajuceg Predsjedništva BiH, uz generalno sponzorstvo farmaceutske kompanije Hoffmann La Roche, a svoj doprinos do sada su dali Enis Beslagić, Jasna i Pjer Žalica, Aleksandar Hrsum, Srđan Vuletić, Maja Tatić, Dino Konaković, Ognjen Blagojević, Alma Čardžić, Damir Mršić i Goran Karan.

Cjelokupnu kampanju je osmislio i sprovodi tim agencije PRag i na taj nacin daje svoj doprinos ovoj akciji. Licnosti iz svijeta sporta, filma i muzike nisu jedine koji su nas podrzali.
Svoj doprinos „Zagrljaju podrčke“ ponudili su i Nikola Špirić, Milorad Živković, Vesna Saradžić, Beriz Belkić, Azra Hadžiahmetović, Jasmin Imamović i druge brojne licnosti iz političkog života BiH.

Vas menadžmenti i uposlenike pozivamo da se također uključe u ovu akciju – neka roza vrpca krasi vasu odjeću narednog mjeseca!

Ukoliko želite, novac možete uplatiti direktno na račun Asocijacije (Transakcijski račun asocijacije je IKB DD ZENICA 1340100000217012).

Pridružite se našoj kampanji i dajte svoj doprinos u podizanju svijesti o karcinomu dojke, važnosti ranog otkrivanja i mogućnostima kvalitetnog liječenja u Bosni i Hercegovini. Za sve dodatne informacije, kao i za pomoć u kontaktima sa učesnicama i učesnicima kampanje, na raspolaganju Vam stoji tim PR agencije „PRag“, zvanične PR agencije kampanje „Zagrljaj podrške“.

Žene oboljele od karcinoma dojke trebaju našu podršku i snagu u trenucima koji su za njih teški i bolni.
Osigurajmo kupovinu mamografa i pružimo Zagrljaj podrške.


* PDV nije uračunat u cijenu poziva

Ne možemo a da se ne zahvalimo mnogobrojnim kompanijama iz cijele zemlje kao sto su Bellissima, Marina Rinaldi, Azzaro, Granoff, Tom Taylor i Marella, koje su obezbijedile odjeæu uèesnicama i uèesnicima snimanja bh. izložbe „Zagrljaj podrske“ koju potpisuju Zijah i Lena Gafiæ, te Europlakata, Metromedije, VMG Grafike, Foto Arta, Refresha i Genecoa koji su nesebièno donirali izradu i postavljanje promotivnih materijala, TV spota i radio jingla. U narednim mjesecima ocekujemo i pomoc DHL-a, Uniqa osiguranja, m:tel-a, BH Telecoma, HT Mostara, Klasa, Sarajevske pivare i, nadamo se, drugih kompanija u zemlji.

Priredio(la): S.M.