TUZLARIJE - HUMANOST

14.10.2013.
Tuzlaci u humanoj misiji
Podijeljeni bajramski paketići mališanima u selu Liplje kod Zvornika

Povodom Kurban-bajrama forumaši Tuzlarija i njihovi prijatelji realizirali su akciju podjele bajramskih paketića maloj raji iz povratničkog sela Liplje kod Zvornika. Uručeno je 25 bajramskih paketića u kojima su se nalazili slatkiši, sokovi, igračke i drugo.



Akcija podjele paketića postala je tradicionalna, budući da je forumaši Tuzlarija provode zadnjih šest godina za djecu iz Liplja.

- Paketići su način da izmamimo osmijehe na licima djece, a svakako i da im uljepšamo Kurban – bajram. Zadovoljstvo je zapravo obostrano. Nadam se da ćemo i u budućnosti naći način i sredstva da nastavimo sa našim akcijama. U ime onih koje smo i ovog Bajrama obradovali i u čija smo srca unijeli osjećaj da nisu zaboravljeni zahvaljujem se svim donatorima - kazao je za naš portal jedan od organizatora akcije.

Učiteljica Elvisa Kičić istakla je da su djeca veoma sretna zbog paketića koje su dobili, te je izrazila nadu da će se ovaj vid saradnje sa humanitarcima Tuzlarija uspješno nastaviti.

- Disciplinirano čekanje u redu za bajramski dar ne može ostaviti ravnodušnim nikoga, pogotovo ako se zna da se radi o djeci čiji su roditelji nezaposleni. Stoga, ovakav znak pažnje prema našoj djeci vrijedan je svake hvale i djeca su se zaista obradovala – dodala je učiteljica Elvisa.

U čast posjete tuzlanskih humanitaraca učenici škole, zajedno sa svojim učiteljicama, priredili su bajramsku priredbu. Djeca su pjevala, recitovala, učila ilahije i zajedno sa gostima iz Tuzle i svojim roditeljima podijelila radost Kurban-bajrama. Pogledajte kako je bilo...























- Pri odlasku nismo mogli a da ne primjetimo da izraz lica djece govori puno i da jedan mali gest pažnje može učiniti veliku radost i njihovu svakodnevnicu učiniti ljepšom - dodali su organizatori akcije.

S.P.