TUZLARIJE - HUMANOST

24.07.2014.
Humana misija Tuzlarija nastavlja se i dalje
Forumaši obradovali stanovnike Cerske
Humana misija Tuzlarija nastavlja se i dalje: spajamo one koji pomoć trebaju sa onima koji istu žele uputiti na pravu adresu. Tako smo po drugi put tokom mjeseca Ramazana ove godine odlučili posjetiti Podrinjce, ovaj puta u zaseoku Muškići, Mjesna zajednica Cerska.

„Godinama posjećujemo ovo udaljeno mjesto kako bi im uručili pomoć, a tako je bilo i ovog Ramazana. Novčanu pomoć za 49 stanovnika ovog sela obezbijedili su naši prijatelji iz Tuzle i New Yorka jer su svjesni njihovih teških životnih uslova“, kazao je forumaš Čupo koji je i ove godine skupa sa prijateljima iz Udruženja "Vive Žene" prešao dosta kilometara kako bi se realizirale sve humanitarne aktivnosti kojima se kao društveno angažovan portal bavimo tokom cijele godine.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


U Muškićima su zaposlena tek dva mještana. Većina stanovnika živi od poljoprivrede kojoj ove godine vremenski uslovi nisu naklonjeni. Uz njih, ovo mjesto kao svoj dom odnedavno računaju i tri porodice iz naselja Čelebići, a koje su tu privremeno smještene uslijed posljedica klizišta kada su srušene dvije kuće i džamija.

Tuzlarije


Tuzlarije


S obzirom da smo posebno osjetljivi na dječiji osmijeh, nismo mogli a da za malu raju Pobuđa ne obezbijedimo slatke paketiće i tako praznične dane učinimo još dražima.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


B.K.