TUZLARIJE - HUMANOST

13.11.2014.
Održan humanitarni koncert za Asmira Ćorsuljića
Ozdravljenje je jedini cilj
Humanitarni koncert za pomoć Asmiru Ćorsuljiću, učeniku sedmog razreda Osnovne škole „Mejdan“, održan je sinoć u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Organizator koncerta je Vijeće učenika ove škole, a sva prikupljena sredstva od prodatih karata utrošiće se za Asmirovo liječenje. Da su Tuzlaci dobri ljudi i da imaju osjećaj za svoje sugrađane, pokazali su i ovaj put dolaskom na koncert i kupovinom ulaznica.



Dječak Asmir je rođen sa cerebralnom paralizom i unazad par godina obavljeno je nekoliko operacija, koje su pokazale vidan napredak. Kako su doktori ustanovili, potrebno je uraditi još jednu operaciju kako bi Asmir u potpunosti mogao stati na svoje noge.

Tuzlarije


- Kod Asmira se već osjeti napredak i on je sa nama na koncertu. Kreće se uz pomoć hodalice, a za njegovo ozdravljenje potrebno je skupiti 5.000 konvertibilnih maraka. Na inicijativu Vijeća učenika, a uz podršku menadžmenta škole, odlučili smo se da kroz organizaciju ovog koncerta i mi damo doprinos, kako bi naš učenik što prije prohodao – kazala je Sanela Jaganjac, direktorica Osnovne škole „Mejdan“.

Na humanitarnom koncertu učešće su uzeli: Javna ustanova "Naše dijete" obdanište "Jelenko", horovi "Tuzlanke" i "Iskre", pjevači Almir Kalajlić, Merima Džafić, Tanja Petrović, Nadina Hadžiselimović, Alma Jusić, Ajna Kasumović, Emir Hurić, Abaz Bijedić potom učenici Osnovne škole "Mejdan", Muzička sekcija Srednje medicinske škole i UKUD "Zvonko Cerić" Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.