TUZLARIJE - HUMANOST

12.11.2014.
Gornji Čaklovići
Majka Remza sa sedmoro djece uskoro bi mogla useliti u novu kuću
O porodici Dahalić iz Gornjih Čaklovića smo pisali još krajem juna tekuće godine, kada smo na našem portalu pokrenuli akciju za pomoć.

Naime, usred majke katastrofe pokrenulo se klizište u blizini trošne kuće Dahalića, a ostali su i bez oca, hranioca porodice. Remzija Dahalić je tada bila u petom mjesecu trudnoće, tako da danas ova porodica broji ukupno osam članova.

U međuvremenu počinje da pristiže pomoć za ovu porodicu sa svih strana. U akciju se uključilo još nekoliko medijskih kuća, portala, televizija, humanih ljudi iz BiH ali i dijaspore. Kupljen je plac u istom naselju te je počela izgradnja nove kuće za ovu porodicu.

Tuzlarije


Ovih dana dobili smo poziv od najstarijeg sina Almira da ga posjetimo i da nam pokaže šta su sve uspjeli uraditi za kratko vrijeme, naravno uz pomoć dobrih ljudi.

Do zime ova bi porodica trebala useliti u prizemne prostorije, a dalje, kako kaže Almir, kako bude.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Ono što je Almir u ime svoje porodice posebno imao želju jeste da se zahvali svima koji su im pomogli. Kaže, neka oproste oni koje možda zaboravi ali dobra djela su trajna i nikada se ne brišu i ima ko ih piše.

Eto tako nam reče Almir kojem želimo puno sreće i da do prvog snijega trošnu kuću zamijene ovom novom koju su zajedno sa placem platili oko 30.000 KM, a sredstva između ostalih su donirali:

Nihad Softić, Amir Čebić, Semir Atić, Nisveta Terzić, Osman Husić, Hasnija Husić, Damir Šarović, Maid Alić, Azija Hrnjić, Osmana Osmanović, Bošnjački kulturni centar džemat Ahlen IM Khul1. Zatim Sefcet Džudžević je bio sakupljač, a priloge su dali njegovi radnici igrači kluba S NK Bošnjak iz Mainza. Također su pomogli Mevludin Salihović, Fahreta Jusić, Emira Ćatić, Rasema Selimović, Nisveta Terzić, Esed Mehidić, Nijaz Softić i mnogi drugi.

S.P.