TUZLARIJE - HUMANOST

11.11.2014.
Potresna priča iz Tuzle:
Troipogodišnji Elnur treba vašu pomoć!
Koliko tereta na svojim leđima može podnijeti jedan čovjek najbolje se vidi onda kada se na njegova leđa sruči težak teret bolesti, a koliko se sudbina okrutno može poigrati teško je vjerovati kad se u jednoj porodici zadese dva takva slučaja.

Mirela Hadžić u sedmom mjesecu trudnoće rodila je zdravo muško novorođenče. No njena sreća nije dugo potrajala.

Već u prvom satu od rođenja malenom Elnuru naglo se pogoršava stanje, komplikacije se pojavljuju iz sata u sat i ubrzo svima postaje jasno da će dijete imati teške posljedice. Konačna dijagnoza ubija nadu cijele porodice da će Elnur imati život zdravog i sretnog djeteta.

Tuzlarije


Elnuru Hadžiću utvrđena je 100% oštećenje organizma sa kombinovanim smetnjama: cerebralna paraliza, zaostaje u fizičkom razvoju, ima teško oštećenje sluha, ne može govoriti, operativno je lijelena anomalija između jednjaka i trahe....

No, tu se priča o nesreći porodice Hadžić ne završava. Elnurov tridesettrogodišnji otac Emir doživljava nesreću u kojoj i on ostaje nepokretan. Usljed frakture lobanje, oduzeta mu je desna strana tijela i onemogućen govor.

Za sina i muža brine se sada nezaposlena Mirela i njen svekar koji, u poznim godinama pokušava prikupiti novčana sredstva za operaciju unuka koja bi djetetu omogućila da stane na noge. Ovaj mali, ali značajan napredak u Elnurovom zdravstvenom stanju unio bi barem malo radosti u njihov dom.

Operacija, koju je moguće izvršiti u Paraćinu košta 2850 eura a svi oni koji mogu pomoći sredstva mogu uplatiti na tekući račun u NLB Banci: 1321002012701411 na ime Elnur Hadžić.

Otvoren je i devizni račun: 105414269

Za sve ostale informacije možete pozvati majku Mirelu Hadžić na broj telefona: 066 082 416

S.J.