TUZLARIJE - HUMANOST

24.11.2014.
Pridružite se humanoj akciji:
˝Đevrasim Cvijan za Elnura˝
Nakon punih pozorišnih dvorana u Goraždu, Tuzli, Banja Luci, Doma Mladih i Skenderije u Sarajevu, Lukavcu, Tešnju, Gradačcu... glumac Dragan Marinković Maca u ulozi Đevrasima Cvijana, kandidata za "presjenika" zajedno sa svojim producentskim timom i prijateljima, organizovat će humanitarno izvođenje predstave za potrebe prikupljanja potrebnih sredstava za liječenje Elnura Hadžića.

Tuzlarije


Elnuru Hadžiću utvrđena je 100% oštećenje organizma sa kombinovanim smetnjama: cerebralna paraliza, zaostaje u fizičkom razvoju, ima teško oštećenje sluha, ne može govoriti, operativno je liječena anomalija između jednjaka i trahe....

No, tu se priča o nesreći porodice Hadžić ne završava. Elnurov tridesettrogodišnji otac Emir doživljava nesreću u kojoj i on ostaje nepokretan. Usljed frakture lobanje, oduzeta mu je desna strana tijela i onemogućen govor.

Za sina i muža brine se sada nezaposlena Mirela i njen svekar koji, u poznim godinama pokušava prikupiti novčana sredstva za operaciju unuka koja bi djetetu omogućila da stane na noge. Ovaj mali, ali značajan napredak u elnurovom zdravstvenom stanju unio bi barem malo radosti u njihov dom.



"Đevrasim Cvijan za presjenika", naziv je pozorišne predstave u režiji bosanskohercegovačkog redatelja i scenariste Envera Puške, koju će u formi monodrame odnosno satiričnog komada interpretirati glumac Dragan Marinković Maca.

Dragan Marinković Maca tj. predsjednik Đevrasim Cvijan zasigurno će ući u svako srce i barem na trenutak izvući osmjeh na lice „zbunjenog naroda", akcentirajući vedru stranu politike.

Predstava "Đevrasim Cvijan za presjenika" će biti prikazana u BKC Tuzla, u ponedjeljak 15.12.2014.godine u 20:00 sati.

Cijena ulaznice 10 KM.

Dio sredstava od predstave ide za potrebe liječenja malog Elnura.

Ne zaboravite, kupovinom ulaznice donirate potrebna sredstva za liječenje malog Elnura Hadžića.

Akciji su svoj doprinos do sada dali urednik i voditelj emisije Telering Mato Đaković, nekadašnji turski košarkaški reprezentativac Asim Pars Paščanović, glumac Irfan Kasumović, urednik web portala Vidiportal.ba Denim Rahmanović, glumac i producent projekta Hazim Mujčinović, te mnogi drugi istaknuti kulturni i sportski radnici TK.



Hazim Mujčinović