TUZLARIJE - HUMANOST

15.11.2007.
Ibrahimu Korajcu hitno potrebna pomoć
Za operaciju tumora na mozgu potrebno 50.000 KM
Klinika u Njemačkoj pristala obaviti ovaj zahvat

Nakon prošlogodišnje operacije tumora na mozgu obavljene u Univerzitetsko- kliničkom centru Tuzla, Ibrahimu Korajcu (5) iz Živinica ljekari su ustanovili ponovno prisustvo tumora koji može ugroziti život ovog dječaka.

Konzilij ljekara UKC-a Tuzla preporučuje još jednu operaciju koja bi trebala biti obavljena u inostranstvu. Ibrahimovi roditelji su uz pomoć rodbine i prijatelja pronašli kliniku u Njemačkoj koja je spremna za ovu operaciju, ali je potrebno obezbijediti 50.000 KM za troškove. Međutim, četveročlana porodica Korajac živi od 150 KM koliko otac Halil dobije kao nezaposleni demobilisani borac. Majka Nermina je također nezaposlena, a Ibrahim ima i sestru Almedinu, učenicu petog razreda osnovne škole. Komšije i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava, ali još nisu sakupili dovoljno. Vize za Ibrahima i Halila su odobrene, međutim, nedostaju finansijska sredstva, pa mole sve ljude dobre volje da, ako su u mogućnosti, pomognu da bude spašen život ovog petogodiš njeg dječaka.

Žiroračun

Žiroračun na koji se mogu uplatiti sredstva je 1-015- 01729-4 u Post bank, Korajac /Halila/ Ibrahim, Donji Tupković, 75 270 Živinice, a broj telefona 035/764-363.
S. Av.