TUZLARIJE - HUMANOST

09.09.2015.
Humanost učenika Medicinske škole:
Prikupljena pomoć za sirijske izbjeglice
Humanitarnoj akciji pod nazivom „Žena ženi“, koja se ogleda u prikupljanju higijenskih paketa pomoći za žene Sirije koje se trenutno nalaze u Beogradu, odazvalo se i Vijeće učenika Srednje medicinske škole iz Tuzle. Učenici su napravili 142 paketa, koje su danas uručili u Centru za edukaciju i istraživanje „Nahla“, inače, pokretaču akcije.

Tuzlarije


- Cilj akcije je pomoć izbjeglicama iz Sirije. Akcija je trajala sedam dana i za kratko vrijeme smo uspjeli da prikupimo značajan broj paketa, kazala je za Tuzlarije Minela Hasić, učenica Srednje medicinske škole.

Kako su nam kazali učenici ove škole, u narednom periodu akcija će se proširiti na sve tuzlanske srednje škole i fakultete. Inicijator i pokretač cijelog ovog projekta je Vijeće učenika Srednje medicinske škole i Udruženje studenata "Medicus". Nova akcija će biti realizovana početkom mjeseca oktobra.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


U Centru za edukaciju i istraživanje „Nahla“ ističu da je odziv Tuzlaka za akciju „Žena ženi“ bio dosta dobar i prikupljen je veliki broj paketa. Akcija je završena danas, a sutra u 13 časova pomoć će biti transportovana u Beograd u saradnji s Udruženjem ´"Pomozi", gdje će njihovi volonteri pakete uručiti direktno u ruke izbjeglicama.

S.P.