TUZLARIJE - HUMANOST

15.11.2007.
Edinu Musiću stigla pomoć iz Štutgarta
Nakon objavljene priče o braći Edinu i Damiru Musiću iz Kiseljaka kod Tuzle, kojima je zbog iznenadnog oboljenja očiju prijetila opasnost da postanu slijepi, na njihovu adresu počela je stizati pomoć humanih ljudi iz BiH, ali i inostranstva.

Tako je prije dva dana Musićima stigla i novčana pomoć iz Njemačke, čije su prikupljanje organizirali njihovi sugrađani iz Tuzle Redžep Nakić i Jasmin Drapić, kao i drugi bh. građani okupljeni oko Bosanskog kulturnog centra u Štutgartu.

- Veliko hvala ovim humanim ljudima. Nakon Damirove operacije na klinici „Svjetlost“ u Zagrebu i ugradnje posebnih leća, vid mu se vratio i on sada normalno živi i radi. Također, prije nekoliko dana operiran je i Edin i on se dobro osjeća, te se spremamo ponovo u Zagreb na prvu kontrolu. Sve se to plaća i da nije ovakvih ljudi, Bog zna šta bi bilo s našom djecom - kazali su zahvalni Edinovi i Damirovi roditelji Šuhreta i Atif. Musići se posebno zahvaljuju komšijama iz Kiseljaka koji su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za Edinovu i Damirovu operaciju, ali i, kako kažu, „velikom čovjeku i doktoru“ prof. dr. Nikici Gabriću na čijoj su klinici u Zagrebu i operirana ova dva mladića. A. H.(Avaz)

Priredio(la): S.M.