TUZLARIJE - HUMANOST

07.07.2008.
Uoči obilježavanja 13.godišnjice genocida u Srebrenici
Tuzlaci obradovali povratnike u Podrinje
Tokom vikenda realizirana je još jedna akcija pomoći povratnicima u Podrinje. Tuzlanski entuzijasti ovoga puta obradovali su povratničke porodice u selima Voljavica u blizini Bratunca, Konjević Polju, Potočarima, kao i u Srebrenici.



Ove akcije su lijepe, jer su iskrene, nema ništa pozadinsko, osim čiste želje da se pomogne onima kojima zaista treba pomoći. Po obimu nisu velike ali su itekako značajne kako bi se pokazalo povratnicima da nisu zaboravljeni i da neko misli na njih.



Povratnicima u navedenim mjestima uručeno je oko 40 prehrambenih paketa, odjeća, obuća a poseban akcenat stavljen je na djecu koja su obradovana sa odjevnim predmetima, igračkama, slatkišima i loptama. Ispunjene su i želje pojednim mališanima koji su poželjeli dres Christiana Ronalda, mobilni telefon, rolšue, košarkaške lopte itd.



Akciju pomoći povratnicima podržali su : Udruženje građana „Vive žene Tuzla“, Mensur Alić (dir. firme Menprom – Gornja Tuzla, Foto studio „Muđi“ (Tržni centar Brčanska Malta) te mnogobrojni građani i članovi foruma „Tuzlarija“.

Da slika govori više od riječi pokazalo se i ovaj put.

Još slika

A.M.

Priredio(la): S.M.