TUZLARIJE - HUMANOST

04.12.2008.
Iako se nalazi na hitnoj listi za operaciju u Padovi
Ljiljana treba žiranta za život


Ne tako davno, tačnije 19. oktobra ove godine, mnoge Sarajlije ispratile su sugrađanku Ljiljanu Krajnc u italijansku Padovu, gdje je zahvaljujući pomoći dobrih ljudi otišla na transplantaciju jetre. Za ovu operaciju bilo je neophodno sakupiti oko 75.000 funti, što je dobrim dijelom i urađeno zahvaljujući prvenstveno slušaocima Batkove emisije "Udri muški" na Kameleon radiju. Ali...

"Ljiljaninom mužu urađena je biopsija, što spada u redovnu proceduru, ali je to dodatno koštalo 3.500 eura. Imamo potvrdu banke da se na računu nalazi oko 100 hiljada KM, ali i sa svim uplatama koje kasne i koje ćemo imati za 15 do 30 dana, opet će nedostajati oko 20 hiljada maraka", kazao nam je juče Almir Ćehajić Batko.

Ljiljani, inače majci troje maloljetne djece, koja je oboljela od veoma teške i rijetke bolesti, bilijarne ciroze jetre, sada je neophodan žirant za život. Bolest je opasno uznapredovala, pa svi koji su u mogućnosti i žele pomoći našoj sugrađanki mogu to uraditi putem telefona 033/ 252-310. Čak i ako neko nije u mogućnosti izdvojiti novac, pomoći će i ako ga posudi Ljiljani na mjesec, dok se izvrše uplate već prikupljenih sredstava. Batko je naglasio da postoji mogućnost novog aktiviranja humanitarnog broja, ali imajući u vidu administrativne prepreke, taj novac na raspolaganju bi bio vjerovatno tek u novoj godini.

Ljiljana Krajnc nema toliko vremena.

(J.M. - Oslobođenje)