TUZLARIJE - HUMANOST

26.12.2008.
Humanitarna akcija
Jedan slatkiš jedno dijete


Udruženje „Zemlja djece“ u protekle dvije godine je realizovalo akciju „Jedan slatkiš jedno dijete“, koja je imala za cilj probuduti solidarnost i humanost kod djece i građana, kroz prikupljanje slatkiša namjenjenih pakovanju novogodišnjih paketića socijalno ugroženoj djeci našeg grada.

Zahvaljujući pomoći dobrih ljudi ovom akcijom je obezbijeđeno preko 1000 paketića, namijenjenih djeci koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad, djeci oboljeloj od dijabetesa i celijaklije, djeci iz izbjegličkih naselja Ježevac i Mrdići, djeci iz romskih naselja Poljice i Kalesija.



S obzirom na radost i sreću koju su izazvali kod djece aktivisti navedenih organizacija odlučili su i ove godine, u saradnji sa Udruženjem „DOBRO“ prići organizovanju novih humanitarnih aktivnosti.

Na frekvenetnim mjestima u gradu postavljeni su punktovi (Mercator, Bingo, Interex) sa volonterima koji su omogućili svim zainteresovanim građanima da poklone jedan slatkiš ili određena novčana sredstva za kupovinu istih, čime su dali svoj doprinos ovoj akciji. Također upućene su molbe lokalnim firmama i drugim značajnijim privrednim subjektima koji mogu pomoći. Paketiće sa slatkišima će pakovati volonteri i pripremati ih za podjelu.

Tokom sutrašnjeg dana donacije će se moći uručiti u objektima Bingo na Stupinama i Slatini u vremenu od 12:00 – 14:00 i u objektu Merkatora u vremenu od 12:00 – 17:00.

Udruženje će osim organizovanja ove akcije, doprinos dati i u vidu realizacije novogodišnje predstave sa osmišljenim programom i neizbježnim Djeda Mrazom.

Podjela paketića je planirana za 29. i 30. decembar.


A.M