TUZLARIJE - HUMANOST

28.12.2008.
Humanitarna akcija studenata Medicine iz Tuzle
Na pravo mjesto, u prave ruke


18.12.2008 godine u Domu Mladih Tuzla, Udruženje studenata medicine Tuzla (Bohemsa LC) organiziralo je humanitarno veče medicinara. Cijelokupni prihod od ulaznica bio je namjenjen za kupovinu novogodišnjih paketića najmladjima.



Upravo je danas izvršena podjela jednog dijela paketića u izbjeglička naselja oko Tuzle. Studenti medicine posjetili su ovom prilikom „Ježevac" u blizini Banovića i „Litve" koje se nalazi u blizini Živinica. Paketići su dijeljeni učenicima do 8 razreda osnove škole.



Na žalost, ovom prilikom nismo uspjeli obradovati i adolescente kao i stariju populaciju, medjutim ipak se nadamo da će biti i druga prilika da i starije obradujemo. Nadamo se da će neko pročitati ovaj tekst te u ovom periodu darovanja obradovati i druge mještane tih naselja, naročite nene i djedove.

U današnjoj akciji podjeljeno je 80 paketića, a već za sutra je planirana podjela još 80 paketića djeci iz Doma bez roditeljskog staranja.



Voljeli bismo posebno istaći da iako je možda samo nekolicina studenata učestvovala u podjeli paketića, da iza njih i iza cijelog projekta „Na pravo mjesto i u prave ruke" stoje svi oni koji su došli na veče medicinara kao i oni koji su podržali ovu manifestaciju. Da nije bilo gostiju 18.12. u Domu Mladih danas ne bih smo vidjeli ove divne dječije osmjehe.




Imajući u vidu teško materijalno stanje koje smo uočili u oba izbjeglička kampa već u narednom periodu na Medicinskom fakultetu bit će organizirano prikupljanje hrane, odjeće i igračaka za mještane ovih naselja.