TUZLARIJE - HUMANOST

17.01.2009.
Apel za pomoć Alisi Bektić


Zovem se Alisa Bektić. Rođena sam 19.09.1982. godine u Tuzli gdje sam i završila osnovnu školu i srednju Učiteljsku, kao i Razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu.

Majka sam sedamnaestomjesečnog dječaka, zaposlena u DOO "ROAD" Lipnica Tuzla kao administrativni radnik od 2005. godine. Muž mi je nezaposlen i nalazi se na Birou za zapošljavanje u Tuzli.

Početkom 2007. godine, u trudnoći mi je otkrivena bolest pod dijagnozom karcinom grlića maternice. U martu 2008. godine operisana sam na UKC-u Tuzla. Nakon operacije urađen je i histopatološki nalaz i ustanovljeno je da se bolest proširila i zahvatila druge organe. Preporučena mi je hemoterapija KT - Cisplatin i Etoposid koju sam primila na UKC- u u Tuzli.

Poslije primljenih hemoterapija urađen je CT snimak koji je pokazao da primjena terapija niije dala željene rezultate, te mi je usmeno saopšteno od strane onkološkog konzilija da bih trebala liječenje nastaviti u nekoj većoj zdravstvenoj ustanovi. Zbog blizine i jednostavnije procedure, liječenje sam nastavila u Beogradu. Do sada sam primila tri ciklusa hemoteraopije i veoma dobro sam ih podnijela. Nakon toga urađen je kontrolni nalaz MSCT abdomena i male karlice koji je pokazao da je bolest stabilna.

Po preporuci ljekara iz Beograda liječenje bih trebala nastaviti sa novim terapijama koje koštaju preko 21.000 maraka.

Sve troškove do sada sam snosila sama, ali zbog teške finansijske situacije nisam u mogućnosti nastaviti liječenje (već sam jedan ciklus terapije propustila) te sam prisiljena novčana sredstva za dalje liječenje tražiti apelom za pomoć.

U ime moje porodice i moje ime zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji prepoznaju moju potrebu za pomoć i odazovu se.

Uplate se mogu vršiti na žiroračun:

KM RAČUN: 13 273 000 000 00 566

EUR RAČUN : IBAN: BA 39 132 101 022 564 50 45