TUZLARIJE - HUMANOST

28.01.2009.
Humanitarna akcija
˝Ja i BiH za Gazu˝


Udruženje Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS (MFS) na inicijativu svojih volontera organizira humanitarnu akciju pod nazivom „Ja i BiH za Gazu", sa ciljem prikupljanja hrane, lijekova, higijenskih potrepština, deka, jastuka i ostalih medicinskih sredstava za ugroženo stanovništvo, te lične dostave prikupljene pomoći u pojas Gaze. Akcija počinje 28. januara 2009. godine na području cijele Bosne i Hercegovine

Humanitarna akcija „Ja i BiH za Gazu" je organizovana u dvije faze. Prva se tiče uključivanja institucija, udruženja, osnovnih i srednjih škola, univerziteta, medija te animiranja pojedninaca iz javnog života u proces prikupljanja humanitarne pomoći.

Druga faza se odnosi na prikupljanje pomoći ispred većih trgovačkih centara, organizovanja muzičkih koncerata i sportskih manifestacija.

Akcija će trajati sve dok postoji potreba, a prikupljena pomoć će biti direktno uručena stanovnicima Gaze.

Svi koji žele dati svoj skromni doprinos neka budu slobodni da to učine svakim danom od 9h do 19h, na adresi Udruženja Međunarodni forum Solidarnosti - EMMAUS, Ured u Tuzli, (zapadni ulaz Elektrotehničke škole Tuzla), gdje će se pristigla pomoć sortirati.

Prema pristiglim informacijama, od strane UN-a, neophodna pomoć je svrstana u četiri grupe, a tiče se osnovnih životnih namirnica, sredstava za ličnu higijenu, lijekova i novca.

Pozivaju se svi mladi ljudi da se priključe volonterima MFS-a, te svojim volonterskim radom doprinesu ovoj humanitarnoj akciji. Svi zainteresovani mogu se javiti na e-mail adresu: akcija_gaza@mfs-emmaus ili direktno u porstorijama Međunarodnog foruma solidarnosti.

Međunarodni forum solidarnosti i volonteri pozivaju Vas da se uključite u ovu akciju i tako pomognete opkoljenoj Gazi i stanovništvu Gaze da dostojanstveno prežive ratna stradanja i dočekaju bolje sutra.

Kontakt osobe: Dženana Šabić 061 139 934 i Nela Hukić 061 286 581

Facebook grupa "Ja i BiH za Gazu"