TUZLARIJE - STARE SLIKE PRIČAJU

07.03.2008.
Stare slike pričaju
“Sunčanih 99”.


Nekada davno u Tuzli je organizovana prelijepa manifestacija “Sunčanih 99”, piše nam čitalac Sead Tinjić. Na čelu te manifestacije bio je tada mlađani i poletni Ćazim Sarajlić, kulturnjak Baičanić i drugi. Tada zaista jaka ali "uplašena alternativa" koje je kasnije došla do izražaja.

Svi su imali priliku pokazati šta znaju i umiju, nastavlja Tinjić. Pored sporta, glume, pjevanja bilo je i niz izložbi različitih sadržaja, od slika, crteža, grafike, do znački i razglednica.Na slici koju nam je poslao, Tinjić kaže da se nalazi pobjednička ekipa u košarci “Raja iz Gradske ulice”. S lijeva na desno u gornjem redu su Rešad Mujkanović (živi i radi u Novom Vinodolskom), Alija Biberović, Jusuf Žunić (živi u SAD-u), Tinjić Sead. Čuče: Hamdija Čilimković, Mirsad Tinjić – Fučko, rahmetli Faruk Sejranić – Otrov.Nakon nekog vremena, i novinski članci postaju uspomene – dokumenti. Tako su i pobjednici – košarkaši iz Gradske ulice dospjeli i do tada poznatih sportskih novina (Tempo), a sliku i članak večeras objavljujemo da se svi koji se sjećaju "Sunačnih 99" prisjete tih vremena.
Ujedno pozivamo čitaoce da nam se i dalje javljaju, neka ne biraju puno, svaka je fotografija lijepa na svoj način, ne mora biti ni puno stara, i snimci od prije deset godina sada spadaju u “Stare slike pričaju”

S.M.