TUZLARIJE - STARE SLIKE PRIČAJU

15.08.2008.
Stare slike pričaju
Otvaranje stadiona ˝Tušanj˝


Večeras za rubriku Stare slike pričaju pripremili smo vrlo zanimljive fotografije koje su stare 51 godinu. Čitatelj Amir, kome se zahvaljujemo, poslao nam je fotografije sa otvaranja stadiona Tušanj.


Pune tribine, otvaranje stadiona 27.07.1957.


Stadion je svečano otvoren 27.07.1957. godine, za tadašnje potrebe je bio više nego dobar a pune tribine govore koliko je to Tuzlacima bio zanimljiv događaj. Danas, 51 godinu poslije, uveliko se priča o izgradnji novog stadiona, radit će se fazu po fazu, a od obezbjeđenja novčanih sredstava zavisi i kada ćemo postaviti fotografije sa otvaranja novog stadiona Tušanj. Za sada pogledajte kako je to nekada bilo te napišite svoje komentare.


Otvaranje stadiona "Tušanj"


Na otvaranju stadiona odigrana je prijateljska utakmica sa Zagrebom, Sloboda je pobijedila sa 5:2 iako je prvo poluvrijeme završeno sa 1:0 za goste.


Sudije:Skokić Mesud, Behlilović Miralem, Korelić Jure.


Posebno je zanimljiva fotografija sudija Skokić Mesuda, Behlilović Miralema i Korelić Jure. Od frizura, brčića, sakoa, do pertli na kopačkama, svaki detalj govori dosta o toj po mnogo čemu zanimljivoj 1957. godini.

S.M.