TUZLARIJE - STARE SLIKE PRIČAJU

12.05.2011.
Prisjećanje na nekadašnje tenisere i upravu TK ˝Sloboda˝ Tuzla


Kako je maj mjesec tenisa a u Tuzli se pripremaju dva velika događaja, Međunarodni ITF-juniorski turnir "Memorijal Gorana Tanovića" i Devis-Kup nastup reprzentacije BiH u Tuzli sa Amerom Delićem na čelu, lijepo se prisjetiti i značajnih rezultata tuzlanskog tenisa, odnosno da je Tenis Klub Sloboda bio četverostruki juniorski šampion bivše Jugoslavije kao i dvostruki seniorski šampion bivše zemlje. Ovo su najznačajniji uspjesi a trebalo bi puno vremena da se i sve ostale titule kluba i pojedninačne nabroje.

U prilogu je fotografija iz 1981. ekipe i vođstva kluba prije polaska na KUP Šampiona koji je održan u Briselu na terenima čuvenog kraljevskog kluba "PRIM ROSE".Slijeva na desno: Mirsad Tanović-Tana, Zoran Petković-Devis kup igrač ex YU (danas poznatiji kao otac Andreje Petković), Željko Ban-predsjednik Stručne komisije TK, Ernes Husarić, Dragan Lukić, Vojkan Petković, Sead Tinjić-sekretar kluba, Nihad Mazalović-predsjednik UO TK, Đordje-Đokica Đuranović.

Autor fotografije je Nenad Đuranović, šef Stručnog štaba i trener ove neprevaziđene šampionske ekipe koji se eto nije volio slikati.

S.T.