TUZLARIJE - STARE SLIKE PRIČAJU

02.06.2007.
Stare slike pričaju
Seletov stroj na Ozrenu


Ime profesora Saliha Seleskovića, kojeg mnogi zovu Sele, malo je kome nepoznato. Ispratio je generacije i generacije, i dan danas vitak i za svoje godine u dobroj formi. U zadnje vrijeme je skupljao Tuzlake pod parolom „šetanjem do zdravlja“ a na njegov poziv su se odazivale sve generacije da poprave tjelesnu kondiciju.Na staroj fotografiji snimljenoj na Ozrenu a skeniranoj iz jednog od brojeva Fronta Slobode, vidi se profesor Sele sa budućim profesorima fiskulture. Piše još da je nekada na Ozrenu bio plivački bazen, što je uz divlje i pitome staze za trčanje, izuzetan ambijent čiste planine, činilo sve uslove za dio nastave i vježbi budućih pedagoga.

Prvi s lijeva je Kemo Arnautović rukometaš, pa Nezif Šehić fudbaler, a zatim se dalje mogu prepoznati Fuad Hajrović, Sead Lalić, Izet Šerak, Milorad Govedarica, Momo Radović, Rajmond Meža, Jusuf Zvorničanin, Radojko Popadić i drugi.

Ako nekoga i vi možete prepoznati, ili se sjećate Seletovih "tortura", pišite. Profesor Sele znao je doći na Ozren, pa mlađe generacije na sportskom danu "potjerati" do Kraljice.

S.M.