TUZLARIJE - STARE SLIKE PRIČAJU

09.11.2007.
Stare slike pričaju
Zdravko Čolić u Tuzli


Za ovaj petak imamo zaista zanimljive fotografije sa drugog gostovanja Zdravka Čolića u Tuzli. Fotografije nam je poslao čitatelj čiji je nadimak Cutter i kome se posebno zahvaljujemo.

Cutter nam je još napisao da je Čolino prvo gostovanje bilo u Domu Moša Pijade, a drugo na stadionu Tušanj. Padala je kiša, te su razmišljali i o odgađanju koncerta. Međutim, koncert je održan, a da nije ne bi ni imali ove fotografije. Čolini gosti su bili Dado Topić sa grupom “Time” i Kemal Monteno, a uz Čolu su naravno nastupile i Lokice.

Na slikama se vide djevojčice, meni izgleda kao da imaju na sebi školske kecelje, a djevojčica koje se slikala sama sa Čolom se zove Edita, i odavno nije djevojčica, sada je majka dva divna dječaka. Nisam uspjela doći do karte za sutrašnji koncert Zdravke Čolića a sad mi nije ni žao, kad sam nakon toliko godina saznala da se slikao sa Editom a ne sa mnom.

Na jednoj od slika je rahmetli Ibro Mutavelija a za momka koji je do Čole sa kišobranom, čitatelj kaže da ne zna ko je a moj kolega je ubijeđen da to Fočić Vahidin zvani Fočo, profesor iz Gimnazije, a ja mislim da je to neko ko je mislio da liči na Čolu pa se eto slikao kao dvojnik.

Dok nisam vidjela Kemala Montena na slikama nisam ni znala koliko se ostarilo, jedva sam ga prepoznala, a tek Lokice, naše plesačke legende o kojima poslije nisam ništa ni čula. Nekada su pričali da glavna Lokica, Stefanovička, šamara kad neko ne ponovi korak kako treba, a muku je mučila sa Zdravkom Čolićem da ga šta nauči, čovjek divno pjeva, ali ima dvije lijeve noge, pričala je tada.

Eto, svima koji sutra idu na koncert želim dobar provod, možda se opet neka djevojčica slika, pa joj se objave slike za jedno 30 godina koliko ja procjenjujem da je prošlo od datuma kada se Edita slikala sa Čolom. Editi šaljemo pozdrave iz Tuzle, a ostale pozivamo da se uključe sa komentarima.

S.M.