TUZLARIJE - BILTEN TK

16.09.2009.
MUP TK
Rasvijetljena razbojništva nad benzinskim pumpama


Službenici policije PU Lukavac su u saradnji sa službenicima CJB Doboj, operativnim radom na terenu, došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem devet krivičnih djela – razbojništva nad benzinskim pumpama, počinjenih od strane NN izvršioca na području općina Lukavac, Gračanica, Doboj-Istok, Srebrenik, Doboj i Brčko Distrikt, u vremenskom periodu od jula do septembra 2009. godine (gdje su predmet otuđenja bili novac, mobilni telefoni i dopune za mob. telefon), i to nad:

- BP "Trgovir", u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica,

- BP "Zedina", u mjestu Klokotnica, općina Doboj – Istok,

- BP "Zovko" u mjestu Velika Brijesnica, općina Doboj – Istok,

- BP "Bato petrol", u mjestu Velika Bukovica, općina Doboj,

- BP "Zeka Komerc", u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica,

- BP "Zovko – oil" u mjestu Tinja, općina Srebrenik,

- BP "Bijelić Petrol", u mjestu Grabovica, općina Doboj

- BP "Petrol" u mjestu Devetak, općina Lukavac,

- te jedno razbojništvo na području Brčko Distrikta.

S tim u vezi, dana 15.09.2009. godine po naredbi Okružnog suda Doboj, službenici CJB Doboj i OKP PU Lukavac su uz prisustvo Jedinice za podršku CJB Doboj izvršili pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila S.R., rođen 1983. godine i S.B., rođen 1982. godine, oba nastanjena na području općine Petrovo.

Prilikom pretresa pronađeni su sljedeći predmeti:

- 3 mobilna aparata,

- bejzbol palica,

- prerađena poluautomatska puška i prerađeni kundak,

- okvir od automatke puške sa 13 metaka

- i određeni odjevni predmeti.

Oba lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije CJB Doboj, radi kriminalističke obrade, tokom koje je S.R. u potpunosti priznao izvršenje svih navedenih krivičnih djela razbojništva, te je naveo da je kao suizvršilac razbojništva nad BP "Zedina" u Klokotnici učestvovao i S.B., za kojeg postoje osnovi sumnje da je u pojedinim djelima bio pomagač.

S.R. je zadržan u CJB Doboj i bit će uz Izvještaj predat Okružnom tužilaštvu Doboj, a S.B. je preuzet i isti će nakon kriminalističke obrade u PS Gračanica, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.