TUZLARIJE - BILTEN TK

23.09.2009.
Otvoren 36. Sajam šljive u Gradačcu


U Gradačcu je danas otvoren 36. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije-Sajam šljive u Gradačcu.
Na ovogodišnjem Sajmu se okupilo 250 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona, a po prvi put Sajam šljive u Gradačcu ima i zemlju partnera.



To je Republike Hrvartska čije je izaslanstvo danas prisustvovalo svečanom otvaranju Sajma.
Nakon prijema dobrodošlice na Kuli Husein-.kapetana Gradaščevića uslijedila je ceremonija svečanog otvaranja. Brojnim gostima, izlagačima, predstavnicima diplomatskog kora, zakonodavne i izvršne vlsati svih nivoa u Bosni i Hercegovini obratili su se Direktor Gradačačkog sajma, Načelnik općine Gradačac, Premijer Tuzlanskog kantona, vođa delegacije Republke Hrvatske i Premijer Federacije Bosne i Hercegovine.



Istaknuto je da je Sajam u Gradačcu izuzetno važan događaj za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije kako u Tuzlanskom kantonu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Izraženo je očekivanje da će ovogodišnji Sajam biti dostojan tradicije i jubileja koji se ove godine obilježava, a to je 40 godina od održavanja prvog sajma šljive u Gradačcu.
Tokom tri dana održavanja Sajma u Gradačcu bit će upriličeno i tradicionalno stručno savjetovanje agroTECH, niz okruglih stolova, susreti proizvođača sa stručnim radnicima i predstavnicima vlasti, ocjena kvaliteta izloženih proizovda i niz kulturnih manifestacija. Sajam će zvanično biti zatvoren u subotu 26.9.2009. godine tradicionalnom manifestacijom Plava noć.


Odjeljenje za informisanje