TUZLARIJE - BILTEN TK

25.09.2009.
Press konferencija Organizacionog odbora
Obilježavanje 17. godišnjice formiranja II Korpusa Armije RBiH


U povodu obilježavanja 29. Septembra, 17. godisnjice od osnivanja II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona održana press konferencija.



Na konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali predstavnici Organizacionog odbora za obilježavanje 17. godišnjice od osnivanja II Korpusa ARBiH, istaknut je značaj obilježavanja ovog datuma i događaja iz obrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995. kao i ulogu II Korpusa ARBiH u odbrani Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja započet će posjetama porodicama heroja odbrambeno – oslobodilačkog rata, Memorijalnom centru u Potočarima i posjetom mezaru predsjednika Alije Izetbegovića na Kovačima.

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić će u ponedjeljak za predstavnike komande II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine upriličiti svečani prijem, a za Utorak 29. septembar predviđene su slijedeće aktivnosti:
- 14:00 – Polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima, uz smotru ratnih zastava 2. Kortpusa ARBiH na spomen obilježju borcima odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995. god. na Slanoj Banji u Tuzli,
- 15:00 – Polaganje cvijeća i odavanje počasti nevino stradalim građanima na tuzlanskoj Kapiji,
- 16:00 – 2. Korpus u objektivu – izložba ratnih fotografija o ratnom putu 2. Korpusa ARBiH u galeriji BKC-a Tuzla,
- 16:30 – Svečana akademija u BKC-u Tuzla.

Medijski pokrovitelj je Radio Televizija Tuzlanskog kantona, a generalni pokrovitelj svečanosti je Vlada Tuzlanskog kantona.

Odjeljenje za informisanje