TUZLARIJE - BILTEN TK

13.02.2008.
Inspekcija zapečatila hotel Bristol


Kantonalna služba za inspekcijske poslove danas je zapečatila Hotel Bristol. Razlog je, kako se navodi, nepostojanje minimalnih uslova za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Radnici su očajni, a za cjelokupnu situaciju krive sadašnji menadžment hotela. Službenici kantonalne uprave za inspekcijske poslove oko 11 sati izvršili su pečaćenje objekta Hotela Bristol.



Pečaćenje je izvršeno u skladu sa nalazom kantonalnog inspektora koji je 17. novembra prošle godine ustanovio da hotel ne posjeduje odobrenje nadležnog općinskog organa za posjedovanje minimalnih uslova za obavljanje ugostiteljskom djelatnošću. Izdata je zabrana rada koju prema istim nalazima, menadžment nije ispoštovao što je rezultiralo pečaćenjem.

Kako ističe Besim Duraković, direktor kantonalne uprave za inspekcijske poslove zapečaćeni su svi dijelovi hotela izuzev administrativnog. Radnici su uplašeni za svoju egzistenciju i insistiraju da i dalje dolaze na posao.

Marica Đokić u Hotelu Bristol radi već 33 godine. Za vrijeme svog radnog vijeka nikada nije zapamtila ovako lošu situaciju. Za sve krivi sadašnji menadžment i novog vlasnika. A novi vlasnik je saznajemo Ibrić Hamzalija, poznati kao Jata. Kako kaže Đokićeva, od radnika je tražio da se odreknu druge tužbe nakon koje bi hotel normalno počeo raditi.

Da napomenemo, tužbu su radnici podnijeli sudu zbog neisplaćivanja redovnih plaća koje su, kako sami kažu teškom mukom zaradili. I dok slučaj hotel Bristol dobije svoj konačni epilog, na vratima će stojati pečat inspekcije o zabrani rada.

Priredio(la): S.M.