TUZLARIJE - BILTEN TK

30.09.2009.
1.659.748,97 KM za izgradnju i obnovu stambenih jedinica povratnika

Ministar za obnovu, razvoj i povratak Tuzlanskog kantona Sead Mujanović je danas u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona potpisao ugovore o nabavci i isporuci građevinskog materijala i drvene građe kao i proizvoda od drveta za izgradnju i obnovu stambenih jedinica povratnicima u iznosu od 1.659.748, 97 KM.



„Vlada Tuzlanskog kantona je iz ovogodišnjeg Budžeta Tuzlanskog kantona, u skladu sa planom rada, za podršku povratku raseljenih lica u predratna prebivališta, obezbjedila sredstva za nabavku 128 paketa građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica i 60 paketa za izgradnu gospodarskih objekata za povratnike na područjeTuzlanskog kantona i 12 opština Republike Srpske. Osim obnavljanja putne infrastrukture evo i na ovaj način Vlada i Ministarstvo nastoje dati podršku održivom povratku“ istakao je ministar Mujanović
Ugovori sa najpovoljnijim ponuđačima su potpisani nakon provedene procedure Javne nabavke, a za nabavku i isporuku drvene građe i proizvoda od drveta ugovor je potpisan sa predstavnikom firme “Himex” Trgovina D.O.O. Sarajevo, dok je za nabavku i isporuku građevinskih materijala ugovor potpisan sa firmom “AMOS” D.D. Tuzla.

Priredio(la): S.M.