TUZLARIJE - BILTEN TK

30.09.2009.
Otvoren laboratorijski prostor Veterinarskog zavoda TK


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Tuzlanskog kantona Amir Hasić danas je u Tuzli svečano otvorio novoizgrađeni laboratorijski prostor Veterinarskog zavoda Tuzlanskog kantona.



Riječ je izuzetno važnoj investiciji vrijednoj 1 milion KM, a realizovanoj uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona.

Kako je istaknuto na svečanosti današnja JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona osnovan je kao Zavod za dijagnostiku zaraznih bolesti davne 1952. godine. Danas predstavlja izuzetno važnu instituciju koja ima referentne laboratorije za kontrolu zaraznih bolesti i kvaliteta namirnica animalnog porijekla.

Izgradnjom savremenog laboratorijskog prostora, koji je bio limitirajući faktor za razvoj, Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona učinio je značajan iskorak u cilju certificiranja Zavoda i njegovog približavanja evropskim standardima u oblasti veterinarstva.
Direktor zavoda Faruk Isović i ministar Amir Hasić danas su se zahvalili svim pojedincima i institucijama koje su doprinijele da Tuzlanski kanton ima reprezentativnu instituciju kao što je Veterinarski zavod.
Naglašeno je da osim savremenih laboratorija Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona ima izuzetno dobar tim stručnjaka koji je garancija kvaliteta rada što je osnova za zaštitu zdravlja životinja i ljudi.

Priredio(la): S.M.