TUZLARIJE - BILTEN TK

02.10.2009.
Podrška Kongresu respiratorne medicine u Tuzli


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa direktorom Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla dr. Seadom Jamakosmanovićem i dr. Suvadom Dedićem.



Razgovarano je o predstojećem Kongresu respiratorne medicine, sa međunarodnim učešćem, koji će u organizaciji Klinike za plućne bolesti Tuzla biti održan od 22. do 24. oktobra ove godine. Kako je istaknuto, Kongres će okupiti više od 250 učesnika koji će imati priliku čuti 33 eminentna predavača iz cijelog svijeta.
Prema riječima dr. Jamakosmanovića Klinika za plućne bolesti Tuzla ima izuzetno važnu ulogu u sistemu zdravstva i zaštite zdravlja ljudi imajući u vidu u kojoj mjeri su bolesti, kao što su karcinom pluća i tuberkoloza izraženi na našem području.

„Ta uloga je prepoznata u našem društvu i priliku da organizujemo Kongres sa međunarodnim učešćem na kojem ćemo moći prezentirati i naša iskustva doživljavamo kao priznanje za naš dosadašnji rad“ istakao je doktor Jamakosmanović.
Dobra saradnja stručnjaka iz ove oblasti ali i ljekara drugih specijalnosti, a posebno porodičnih ljekara, od izuzetne je važnosti za kvalitetnu prevenciju i liječenje respiratornih oboljenja. „Zbog toga je primarni cilj ovog Kongresa edukacija“ istakao je doktor Dedić.

Premijer Tuzlanskog kantona je izrazi zadovoljstvo što će u Tuzli biti upriličen ovaj skup te prihvatio da bude član Počasnog organizacionog odbora Kongresa respiratorne medicine.

Odjeljenje za informisanje