TUZLARIJE - BILTEN TK

15.10.2009.
Potpisan sporazum između Vlade i sindikata budžetskih korisnika


U zgradi Vlade TK, na zadovoljstvo svih potpisnika, delegacije Vlade Tuzlanskog kantona i sindikata budžetskih korisnika, danas je potpisan Sporazum o politici isplate plaća i naknada budžetskih korisnika do kraja 2009. godine.



Radi se o Sporazumu koji je postignut na sastanku Vlade TK i predstavnika sindikata korisnika Budžeta TK odnosno uposlenih u policiji, pravosuđu i upravi, srednjem i visokom obrazovanju u Tuzlanskom kantonu.

Strane potpisnice Sporazuma saglasne su da se obračun plaće za period septembar – decembar 2009. godine, svih uposlenika korisnika Budžeta TK vrši po osnovici za obračun plaće u visini od 390, 00 KM.
Kada je u pitanju naknada za ishranu u toku rada za sve zaposlenike korisnika Budžeta TK, za period septembar – decembar 2009. godine obračunava se iznosu od 7, 00 KM
Za dva mjeseca, odnosno do 15. decembra 2009. godine razmotrit će se mogućnost donošenja odluke o isplati regresa za sve zaposlenike korisnika Budžeta TK, a u skladu sa raspoloživim sredstvima.
Usaglašeno je da se obračin i isplata plaća zaposlenika kod korisnika Budžeta TK izvrši najkasnije do 20-tog u mjesecu za prethodni mjesec.

S.Mešić