TUZLARIJE - BILTEN TK

15.10.2009.
Održana 55. vanredna sjednica Vlade TK


Na danas održanoj 55. vanrednoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona donesena je Odluka kojom je utvrđeno da je osnovica za obračun plaća budžetskih korisnika Tuzlanskog kantona za septembar 2009. godine 390, 00 KM.



Donesena je i Odluka kojom je utvrđeno da je naknada za ishranu u toku rada za budžetske korisnike za septembar 2009. godine 7 KM.

Donesene Odluke su u skladu sa Sporazumom koji je Vlada Tuzlanskog kantona postigla sa sindikatima budžetskih korisnika. Prema ovom Sporazumu plaće budžetskih korisnika za period septembar–decembar 2009. godine neće biti umanjene, a naknada za ishranu u toku rada će iznositi 7 KM. Dogovoreno je i da se o mogućnosti isplate regresa za budžetske korisnike razgovara sredinom decembra, a da se akontacija plaća za avgust verificira kao isplata plaće.

Sindikati budžetskih korisnika i Vlada Tuzlanskog kantona su dogovorili da se obračun i isplata plaća vrši najkasnije do 20. u mjesecu. Ministarstvo finansija će svim poslovnim bankama na području Tuzlanskog kantona dostaviti cirkularno pismo, da do tog datuma ne vrše obračun zateznih kamata za kašnjenje uplata rata korisnika kredita zaposlenika kod budžetskih korisnika.

Vlada je danas dala saglasnost na tekst Sporazuma i ovlastila Premijera da potpiše ovaj Sporazum.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Premijeru Tuzlanskog kantona da potpiše Aneks Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu kojim se produžava važenje Aneksa potpisanog 27.1.2009. godine do 31.12.2009. godine.


Odjeljenje za informisanje