TUZLARIJE - BILTEN TK

20.10.2009.
Predstavnici SIPA-e u posjeti Tuzlanskom kantonu


Premijer Enes Mujić primio je danas u protokolarnu posjetu Mirka Lujića, Direktora državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ivicu Divkovića, Načelnika Regionalne kancelarije u Tuzli.



Ovom prilikom direktor Lujić se zahvalio Vladi TK na podršci i izuzetno dobroj saradnji koja može biti primjer drugim područjima u BiH. „Ovom prilikom želim da se zahvalim policiji Tuzlanskog kantona na izuzetnoj saradnji, te stručnoj i personalnoj pomoći koju su nam pružali u proteklom periodu, a posebno se želim zahvaliti Tuzlanskom kantonu na finansijskoj podršci koju je pružao Regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli.“ Istako je Lujić te dodao da očekuje nastavak podrške i dobre saradnje kako kantonalnog tako i općinskih nivoa vlasti u Tuzlanskjom kantonu, kako bi se projekat rješavanja trajnog smještaja za regionalni ured Agencije u Tuzli uspješno započeo.

Premijer Mujić je na današnjem sastanku ocijenio pozitivnim planove za trajno smiještanje Regionalnog ureda Državne agencije za istrage i zaštitu na području Tuzle i Tuzlanskog kantona. „Vlada Tuzlanskog kantona će u skladu sa svojim mogućnostima, a u ulozi dobrog domaćina u saradnji sa nadležnim općinskim strukturama iznaći povoljnu lokaciju za ovaj objekat te na taj način pomoći da se što prije započne sa realizacijom ovog višegodišnjeg projekta“ Istakao je premijer Mujić.

Današnjem sastanku osim premijera Mujića i pomenutih predstavnika Agencije prisustvovali su Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Sead Omerbegović i sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova TK Hajrudin Imširović.

Odjeljenje za informisanje

Priredio(la): S.M.