TUZLARIJE - BILTEN TK

06.11.2009.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta
Oproštajni prijem za direktora OSCE-ovog ureda u Tuzli


Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof. dr. Mirzeta Hadžić Suljkić upriličila je danas oproštajni prijem za direktora OSCE-ove misije – Ureda u Tuzli, gospodina Michela Dreneaua, koji je protekle tri godine sarađivao sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, na projektima motiviranja djece romske populacije za uključivanje u obrazovni sistem, uvođenje inovacija, implementacije odgojno obrazovnih reformi kako bi se obrazovno odgojna komponenta što više unaprijedila.



Tokom sastanka, gospodin Michael Dreneau je u više navrata istakao uspjeh resornog ministarstva u nastojanja uređenja sistema, kao i činjenicu da kada su u pitanju reformski obrazovni procesi Tuzlanski kanton prednjači u odnosu na druge dijelove Bosne i Hercegovine, te se pozicionira kao lider u ovim oblastima.

“ Mi smo vaši partneri koji vam želimo pomoći u zajedničkom radu kako bi ostvarili zajednički cilj, dobrobit građana ove države. Došli smo da radimo zajedno sa vama i da vam pružimo našu pomoć za stvaranje boljeg ambijenta u obrazovanju i za obrazovanje. Drago mi je da sam bio dio ovog tima i moja je želja da se ponovno vratim u Bosnu i Hercegovinu kako bih nastavio uspješnu saradnju i rad sa ljudima poput vas”, između ostalog rekao je direktor OSCE-a Ured u Tuzli, po završetku svoje misije, uz upućivanje podrške radu resornog ministarstva i minstrici obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof. dr. Mirzeti Hadžić Suljkić.

“Želim Vam se zahvaliti na Vašem razumjevanju cjelokupne situacije u kojoj se nalazimo, svih problema na koje nailazimo i načinu na koji ih rješavamo.Puno toga je do sada urađeno, ali pred nama je još puno posla koji treba uraditi u u kojem će, zasigurno, dobro doći, Vaša podrška, podrška Vaših saradnika, iskustva iz naše saradnje i svakako, Vaše učešće u narednom periodu. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK će i dalje biti otvoreno za reformske projekte i procese, kao i opredjeljeno za stalnu komunikaciju sa prijateljima iz OSCE-a, i sa Vama lično”, poručila je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof. dr. Mirzeta Hadžić Suljkić uručujući poklon koji je djelo naših srednjoškolaca koji se obrazuju za likovne tehničare .

Albina Vicković,
Stručna saradnica za kulturu i informisanje MONKS TK