TUZLARIJE - BILTEN TK

11.11.2009.
Ured premijera TK
Prijem za Heidi Burkhar

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa direktoricom austrijske nevladine organizacije Hilfswer International Heidi Burkhart i šeficom Misije ove organizacije za BiH Suzanom Jašarević.



Razgovarano je o projektu izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u Tuzli za koji je ova organizacija uz pomoć sponzora prikupila oko 670.000, 00 eura.
Gospođa Burkahrt je upoznala premijera Mujića da ova organizacija u BiH djeluje još od 1994. godine i da je do danas kroz više od 60 projekata realizovala više od 50 miliona eura.
Izgradnja Dnevnog centra koja se u Tuzli realizuje u saradnji sa organizacijom Koraci nade izuzetno je značajna jer će djeci sa posebnim potrebama omogućiti mnogo bolje uslove za rad i razvoj.
Istaknuto je da se očekuje da se izgradnja ovog Centra, koja je svečano započela danas, završi do ljeta 2010. godine, a da je za završetak ovog projekta neophodno obezbijediti još 230.000, 00 eura. Izraženo je očekivanje da se u obezbjeđenje ovih sredstava uključe i vlasti u Bosni i Hercegovini.
Premijer Mujić je izrazio zahvalnost prijateljima iz Austrije koji su pokrenuli ovaj izuzetno human projekat i upoznao goste da Vlada Tuzlanskog kantona redovno za rad organizacije Koraci nade izdvaja sredstva iz Budžeta.
Izražena je nada i opredjeljenje da se ulože maksimalni napori kako bi se u narednoj godini obezbijedila i nedostajuća sredstva kako bi ovaj projekat bio uspješno završen.


Priredio(la): S.M.