TUZLARIJE - BILTEN TK

25.11.2009.
MUP TK
Održan radni sastanak proširenog kolegija


Jučer je (24.11.2009. godine) sa početkom u 11, 00 sati u Banovićima održan redovni radni sastanak proširenog kolegija policijskog komesara MUP TK-a Nedima Mutapčića i ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prof. dr. Seada Omerbegovića, tokom kojeg su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda:

* upoznavanje s ciljevima i politikom Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za 2010. godinu, u vezi smjernica za izradu godišnjeg programa i plana rada Ministarstva,
* aktivnosti Uprave policije u povodu predstojećih praznika,
* informacija o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.



Policijski komesar Nedim Mutapčić predstavio je sigurnosne pokazatelje za prvih 10 mjeseci tekuće godine, gdje je posebno istakao evidentno smanjenje krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, naročito u oblasti maloljetničke delinkvencije, krvnih delikata, teških krađa i otuđenja pmv., nakon čega je prezentirao buduće smjernice operativnog djelovanja policije, s posebnim akcentom na prevenciju i suzbijanje svih oblika kriminalnih aktivnosti.



"MUP TK-a će i u toku naredne godine nastaviti sa kadrovskim jačanjem policije, kao i poboljšanjem materijalno-tehničke opremljenosti i edukacije, a u planu je i donošenje novog Zakona o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona" - istakao je Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, prof. dr. Sead Omerbegović.

CIPSTakođe, policijski komesar i ministar unutrašnjih poslova TK-a danas su boravili u radnoj posjeti Policijskoj stanici Banovići i Odjeljenju administracije - CIPS, tokom koje je izraženo zadovoljstvo stanjem sigurnosti na području ove opštine, a razmatrane su i mogućnosti za poboljšanje uslova rada Odjeljenja za administraciju, naročito u pogledu sigurnosti podataka.

Priredio(la): S.M.