TUZLARIJE - BILTEN TK

24.11.2009.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta
Prijem za predstavnike produkcijske kuće “Arthur”


U prostorijama Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK upriličen je sastanak ministrice, prof.dr. Mirzete Hadžić Suljkić sa predstavnikom najuspješnije tuzlanske produkcijske kuće, “Arthur”, gospodinom Elmirom Huremovićem i vrsnim bosanskohercegovačkim režiserom, gospodinom Ahmedom Imamovićem, na kojem se razgovaralo o mogućnostima filamske produkcije i budućnosti kinematografije našeg područja.



Između ostalog, popularni i nagrađivani “filmaši” prezentirali su projekte koji će se po prvi put realizirati u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, i koji će, zasigurno, predstavljati izuzetnu umjetničku promociju našeg kraja.

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić, izrazila je spremnost resornog Ministarstva da sistemski, institucionalno i finansijski podrži nova kinematografska ostavrenja, dijeleći uvjerenje prisutnih da je poseban filsmki izraz koji njeguju produkcijska kuća “Arthur” i režiser Imamović odličan bosanskohercegovački brend, te da je upravo filmska produkcija element ljudskog stvaralaštva koji nas, sve ukupno, može uvesti u europske kulturološke trendove.
Na današnjem sastanku dogovoreni su i konkretni koraci buduće saradnje čiji će rezultat bosanskohercegovačka publika moći vidjeti sredinom naredne godine.

Priredio(la): S.M.