TUZLARIJE - BILTEN TK

12.12.2009.
Utvrđen prijedlog izmjena i dopuna Budžeta TK za 2009. godinu

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2009. godinu. Ovim izmjenama i dopunama planiran je ukupan Budžet od 373 398 674, 60 KM. To je za 6, 7 miliona KM manje u odnosu na na prve izmjene i dopune Budžeta, a do smanjenja je došlo u dijelu izmjena i dopuna raporeda prihoda po osnovu namjenskih i vlastiti prihoda, grantova i donacija.

U dijelu budžetskih prihoda odnosno rashoda nije predviđeno ukupno smanjenje nego samo preraspodjele predviđenih rashoda. Razlog za drugu izmjenu i dopunu Budžeta Tuzlanskog kantona je potreba da se obezbijede nedostajuća sredstva za isplatu plaća budžetskih korisnika, u skladu sa Sporazumom koji je Vlada Tuzlanskog kantona potpisala sa sindikatima budžetskih korisnika.

U skladu s tim umanjena je pozicija na kojoj su planirana sredstva za naknade zaposlenih za oko dva miliona, a za nešto više od četiri miliona KM povećana je pozicija na kojoj su planirana sredstva za bruto plaće. Do manjih smanjenja došlo je i na pozicijama na kojima su planirana sredstva za materijalne troškove, tekuće i kapitalne grantove, izdatke za kamate i ostale naknade i kapitalne izdatke.

Priredio(la): S.M.