TUZLARIJE - BILTEN TK

11.12.2009.
Obavljene pripreme za zimsko održavanje puteva

Vlada Tuzlanskog kantona danas je prihvatila Informaciju Kantonalne uprave civilne zaštite o pripremljenosti za zimsko održavanje puteva na području Tuzlanskog kantona za sezonu 2009/2010. godina. Kada je u pitanju pripremljenost i način organizovanja za zimsko održavanje puteva, koji su u nadležnosti općina, situacija je različita, ali se može konstatovati da su preduzete neophodne mjere da se najvažniji poslovi, u vezi sa zimskim održavanjem puteva, obave što efikasnije.


Izvršene su sve pripreme predviđene Planom zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća.Direkcija cesta Tuzla je blagovremeno potpisala ugovore sa firmama, koje su kao najpovoljnije, odabrane za zimsko održavanje 20 regionalnih puteva u Tuzlanskom kantonu.

I Federalna direkcija cesta je blagovremeno sklopila ugovore za zimsko održavanje 9 magistralnih puteva u Tuzlanskom kantonu, sa četiri firme koje raspolažu sa odgovarajućom mehanizacijom i drugim sredstvima neophodnim za ove poslove.

Ukoliko intenzitet sniježnih padavina bude u normalnim granicama neće biti većih problema u odvijanju saobraćaja u Tuzlanskom kantonu. Ipak, za slučaj potrebe da se na određenom području proglasi stanje prirodne nepogode, usljed sniježnih padavina, općinske službe civilne zaštite su izvršile neophodne pripreme za angažovanje pripadnika civilne zaštite i građana.

Priredio(la): S.M.