TUZLARIJE - BILTEN TK

28.12.2009.
Premijer Mujić sumirao rezultate Vlade TK
2010-ta će biti teška ali bolja od 2009-te


U zgradi Vlade Tuzlanskog kantona, danas je održana press konferencija na kojoj je premijer TK Enes Mujić sumirao rad Vlade TK u 2009. godini.



Premijer je istakao da se završava jedna teška godina, ali da su u Vladi TK ipak zadovoljni jer su uspjeli održati stabilnost kantonalnog budžeta. U 2009. godini održano je ukupno 55 sjednica Vlade na kojima je obrađeno 550 tačaka dnevnog reda, pripremljeno 30-tak zakona i doneseno 700 raznih odluka i mjera. U Vladi TK su zadovoljni realizacijom zacrtanih ciljeva s obzirom da se cijelu godinu bilježio pad prihoda od 10 do 20 %.

2009. godina dočekana je spremno, rekao je premijer Mujić uz podsjećanje da je Vlada pripremila i Program mjera za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize. Iako se radilo na očuvanju radnih mjesta, na žalost, 3200 ljudi je ipak ostalo bez posla u 2009. godini.

U nastavku izlaganja premijer je govorio i o pomoći privrednicima od strane Vlade TK, ali i dobrim projektima kao što su donošenje Strategije razvoja Kantona do 2013., rekonstrukcija brane Modrac, otvaranje Disciplinskog centra za mlade, otvaranje Plave bolnice i drugi projekti koji su bili pomalo u sjeni nastojanja da se stabilizuje Budžet.

Na kraju izlaganja premijer Enes Mujić čestitao je građanima Novu godinu te najavio da nas očekuje teška godina ali ipak bolja od 2009. uz napomenu da se izlazak iz krize prema predviđanjima ekonomskih stručnjaka očekuje u 2011. godini.

S.M.