TUZLARIJE - BILTEN TK

01.03.2008.
Kantonalni dužnosnici jučer obilježili Dan nezavisnosti


Jučer su na memorijalnom centru Slana Banja u Tuzli, u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, delegacije Skupštine Tuzlanskog kantona, Vlade Tuzlanskog kantona, boračkih udruženja oslobodilačkog rata ´92-´95. i SUBNOR-a TK-a, odali počast i položili cvijeće svim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine koji su dali svoje živote za BiH.



Cvijeće je položeno na Partizanskom spomen groblju, spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i Bosne i Hercegovine 1992 -1995. godine, kao i na mezarju/groblju civilnih žrtava



Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona koju su činili Ministar finansija Sead Bećirović i Ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić, predvodio je premijer Enes Mujić.



Nakon odavanja počasti na memorijalnom centru, održana je svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj je u svom referatu Predsjednik Skupštine Amir Fazlić istakao:

- Današnjom sjednicom želimo potvrditi državno pravni kontinuitet Bosne I Hercegovine i što organizovanije pristupiti pokretanju razvoja našeg kantona. Svi mi, poslanici u Skupštini nastojimo izgraditi ovu zakonodavnu instituciju kao mjesto usaglašavanja političkih stavova u postupku donošenja zakona i odluka, koje će odražavati potrebe i interese svih građana Tuzlanskog kantona. Skupština Tuzlanskog kantona treba da bude mjesto sa kojega ćemo poručiti svima da uvažavajući jedni druge, uz toleranciju i poštivanje možemo postići sve što je u interesu prosperiteta naše zajednice.

Priredio(la): V.K.