TUZLARIJE - BILTEN TK

07.01.2010.
Službenici Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći položili svečanu zakletvu


Jučer su u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, zakletvu vjernosti položili službenici Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći Tuzlanskog kantona.



Zakletvu su u pred direktorom Zavoda Mersijom Jašarević položili Nermina Ibrić Muminović, pomoćnik direktora za krivični postupak, Faruk Huskanović, pomoćnik direktora za parnični postupak i Mevlida Kalender, stručni savjetnik za krivični postupak.

Svečanom činu polaganja zakletve u ime Ministarstva su prisustvovali ministrica pravosuđa i uprave TK Jasminka Mijatović, pomoćnik ministra za pravosuđe i upravu Ruzmira Barić, pomoćnik ministra za opće, pravne, ekonomske i finansijske poslove Ćepka Burgić i sekretar Ministarstva Tasim Šabović.

Nakon osnivanja, Zavod je u proteklom periodu intenzivno radio na stvaranju pravnih i smještajnih, a od jučer su stvoreni i kadrovski preduslovi za funkcioniranje. U narednom periodu preostaje da se obezbijede tehnički preduslovi, nakon čega će Zavod početi raditi u svom punom kapacitetu, a o početku rada ove ustanove sa strankama javnost će biti blagovremeno informisana.

Priredio(la): V.K.