TUZLARIJE - BILTEN TK

03.03.2008.
Grupacija ˝MIMS˝ na sajmu ˝Gast 2008˝ u Splitu od 5. do 8. marta


Na zajedničkom štandu bh. privrede na sajmu “Gast 2008”, koji će biti održan od 5. do 9. marta u Splitu, svoje proizvode i usluge predstavit će grupacija MIMS, odnosno njene članice, čije su proizvodne djelatnosti tematski interesantne turističko-ugostiteljskom tržištu za nastupajuću sezonu.

Tako će “Klas” i “Sprind” u Splitu naglasiti ponudu polugotovih i gotovih pekarskih proizvoda, “Sarajevska pivara” će promovirati pivo koje u konkurenciji više hiljada pivara zauzima 14. mjesto u svijetu, “Vegafruit” će predstaviti ponudu sokova i drugih prerađevina od voća i povrća, dok će svoje domete u grafičkoj industriji i proizvodnji ambalaže prezentirati “Polet” i “Unioninvestplastika”, najveće grafičke kuće u BiH, saopćio je Klas. Podršku ovim kompanijama u plasiranju proizvoda na hrvatsko tržište pružiće Inter MIMS Hrvatska.

Inače, “Gast” je vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj, te nezaobilazno mjesto okupljanja privrednika relevantnih djelatnosti i sklapanja poslova neposredno pred turističku sezonu. Snagu sajma i njegovu važnu poziciju na međunarodnom privrednom nivou prepoznala je i BiH, koja je ove godine prihvatila da bude zemlja-partner.

“Gast” je jedan od rijetkih sajmova u regionu koji bilježi stalni rast posjetitelja i izlagača (30 odsto godišnje). Organizaciju nastupa bh. privrede na ovom sajmu preuzela je Privredna komora (PK) Tuzlanskog kantona (TK).
(Onasa )

Priredio(la): S.M.