TUZLARIJE - BILTEN TK

08.03.2010.
Vlada Tuzlanskog kantona
Prijem za košarkašice KK Jedinstvo


U povodu osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona upriličila je danas svečani prijem za košarkašice KK Jedinstvo Tuzla. U finalnoj utakmici košarkašice Jedinstva savladale su sarajevski Željeznicar koji je već 8 godina osvajač ovog prestižnog takmičenja.



Ovom titulom Jedinstvo se vraća na put stare slave, i važno je pomenuti da je ovo prva titula u posljednje četiri godine stigla u naš kanton. Sastanku su u ime Vlade TK prisustvovali Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Mirzeta Hadžić Suljkić, Ministar finansija TK Sead Bećirović, Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Jadranka Miraščić, Predsjednik savjeta za sport Vlade TK Meša Bajrić, Pomocnik ministrice za kulturu i sport Zlatko Dukić, dok su u ime KK Jedinstvo Tuzla prijemu prisustvovale igračice Jedinstva, direktorica kluba Mara Lakić, predsjednik Upravnog odbora Alen Kamerić i trener Goran Jurčenko.

KK jedinstvo je izuzetno mlad tim, a ovom titulom obradovali su sve građane Tuzle i Tuzlanskog kantona, te potvrdili da je Jedinstvo jedan od brendova bh sporta. Tokom prijema razgovarano o daljim planovima, a evocirana su i sjećanja na osvajanje titule prvaka Evrope i tu legendarnu generaciju, čija je 20 godišnjica obilježena prošle godine u tuzlanskom Mejdanu.

Košarkašice i predstavnici Kluba danas su izrazile zahvalnost Vladi TK i Ministarstvu obrazovanja, neuk, kulture i sporta TK na stalnoj pomoći koju su pružali ovom klubu i učestvovanju u svim sportskim manifestacijama. Učsešćem i pomaganjem Klubu Vlada TK i Ministarstvo postali su sastvani dio uspjeha Jedinstva, a samo ime kluba pokazuje jedinstvo, zajednicki entuzijazam i uspjeh svih nas.
Delegacija Vlade je upitila čestitke i cijelom rukovodstavu, te izrazila nadu i očekivanja za duplom krunom i ponovnom dominacijom u sportskim rezultatima.

Priredio(la): S.M.