TUZLARIJE - BILTEN TK

07.03.2010.
Vlada TK
Za zdravstvenu zaštitu životinja 450.000 KM


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Program mjera zdravstvene zaštite životinja za 2010. godinu. Programom je obuhvaćeno niz mjera koje će se u ovoj godini provoditi u cilju sprječavanja, otkrivanja, kontrole i suzbijanja zaraznih i parazitarnih bolesti kod životinja.

Sredstva za realizaciju Programa mjera zdravstvene zaštite životinja od posebnog interesa za Tuzlanski kanton planirana su u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2010. godinu. Ukupno je planirano 450 000 KM od čega će 315 000 KM biti utrošeno za participaciju preventivnih cijepljenja i dijagnostičkih ispitivanja životinja u ovoj godini.

Do 10. u mjesecu veterinarske organizacije koje provode mjere propisane ovim Programom obavezne su dostaviti nadležnom službenom veterinaru izvještaj o svim provedenim mjerama u prethodnom mjesecu.

Ovlaštene laboratorije su obavezne, najkasnije do 10. u mjesecu, dostavljati mjesečne izvještaje o svim provedenim analizama sa posebno izdvojenim prikazom pretraga provedenih na osnovu ove naredbe nadležnom službenom veterinaru.

Priredio(la): S.M.