TUZLARIJE - BILTEN TK

12.03.2010.
Utvrđeni kriteriji za dodjelu sredstava planiranih za nauku

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojoj su utvrđeni kriteriji i postupak za raspodjelu sredstava planiranih u Budžetu Tuzlanskog kantona za nauku. U skladu sa ovom Odlukom sredstvima će biti sufinansirani troškovi organizovanja naučnih skupova, odbrane doktorskih disertacija i magistarskih radova, izrade naučno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata i prezentacije stručnih i naučnih radova studenata.

Kandidatima koji su po istom osnovu u prethodnim godinama dobili sredstva iz Budžeta Tuzlanskog kantona planiranih za nauku, ne mogu se ponovo odobriti sredstva. Ukoliko ispunjavaju propisane uslove i kriterije prioritet za dodjelu sredstava imat će kandidati koji se sami finansiraju, djeca iz boračke populacije, kandidati koji su pokazali nadprosječne rezultate tokom studija, demobilisani branitelji i lica u stanju socijalne potrebe.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će na osnovu utvrđenih kriterija raspisati javni poziv za predlaganje zahtjeva za ostvarivanje prava po osnovu ove odluke i imenovati komisiju koja će ocijeniti opravdanost podnesenih zahtjeva te predložiti program raspodjele sredstava, na osnovu tog prijedloga resorni Ministar donosi Program raspodjele na koji saglasnost daje Vlada Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): S.M.