TUZLARIJE - BILTEN TK

25.03.2010.
Vlada Tuzlanskog kantona
Upriličen prijem za Salku Zildžića


Premijer Tuzlanskog kantona, Enes Mujić sa saradnicima, ministricom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof dr. Mirzetom Hadžić Suljkić i ministrom finansija, Seadom Bećirevićem, upriličio je danas svečani prijem za Salku Zildžića i direktora manifestacije „Noć šampiona“ Senada Mujkanovića, saopštilo je Odjeljenje za informisanje Vlade TK.



„Prije svega, još jednom vam želim uputiti sve čestitke za odličnu sportsku manifestaciju koju ste poklonili Bosni i Hercegovini, i čestitam Vam titulu svjetskog prvaka koju ste ponovo donijeli u naš kanton“, poručio je premijer Mujić na samom početku prijema koji je upriličen povodom Zildžićevog osvajanja titule prvaka svijeta u low kicku WAKO PRO asocijacije, gdje je, 20. marta u zeničkoj „Areni“, nokautom u prvoj rundi Salko Zildžić savladao portugalskog kik boksera Alberta Moralesa.

Tokom prijema razgovarano je o samoj manifestaciji, velikom finalu sportske večeri-meču za titulu prvaka svijeta, ali i uvodnim borbama koje su odlično pozicionirale takmičare Kluba borilačkih vještina „Flek TOM-CAT“ Tuzla, samim tim rangujući bosanskohercegovački boks u ovoj disciplini na važno mjesto ljestvice svjetske WAKO PRO asocijacije.

Prisjećajući se detalja samoga meča, Salko Zildžić sa prisutnima je podijelio sve detalje koji su pratili njegov posljedni sportski uspjeh, od izuzetno teških priprema, pa do trenutka kada je nokautom u prvoj rundi osvojio titulu svjetskog prvaka.

„Nisam očekivao da ću pobjedu osvojiti u prvoj rundi. Udarac koji je bio presudan je tren koji se desi ili ne i u kome nikada ne možete sa sigurnošću predvidjeti ishod. Na svu sreću, plasirani udarac je bio u pravom trenutku, mada, moram priznati da mi je žao što ni Morales, ali ni ja, nismo uspjeli pokazati sve ono što znamo i što boks i čini posebnom sportskom vještinom“, između ostalog rekao je Salko Zildžić, zahvalivši se na podršci koju ima od Vlade Tuzlanskog kantona, nastavljajući „Velika je stvar kada znate da su tu sa vama, u tako važnim trenucima svi vaši prijatelji, svi oni koji su zbog mene došli u Zenicu. To je nepresušan izvor za nove izazove i nove pobjede i pravi motiv da ova titula jako dugo bude u našem Kantonu“.

Priredio(la): V.K.