TUZLARIJE - BILTEN TK

02.04.2010.
Premijer Tuzlanskog kantona
Čestitke za Uskrs i Vaskrs


U povodu velikih vjerskih praznika, katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa, premijer Tuzlanskog kantona uputio je prigodne čestitke vjernicima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti. Obje čestitke u nastavku prenosimo u cijelosti.

ČESTITKA PREMIJERA TUZLANSKOG KANTONA U POVODU PREDSTOJEĆEG USKRSA

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima katoličke vjerospovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.
Uz čestitke upućujem i iskrene želje da ovaj veliki Blagdan ojača nadu i vjeru u čovjeka i dobro te da radost Uskrsa, u duhu tradicije zajedništva i međusobnog poštovanja u BiH, podijelite sa svojim najbližima, susjedima i prijateljima.“


ČESTITKA PREMIJERA TUZLANSKOG KANTONA U POVODU PREDSTOJEĆEG VASKRSA

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima pravoslavne vjerospovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa.
Ovo je za pravoslavne vjernike najradosniji praznik. Nadam se da će radost sa kojom ovih dana obilježavamo nekoliko velikih vjerskih praznika u Bosni i Hercegovini doprinijeti atmosferi zajedništva i međusobnog poštovanja.
Svima koji obilježavaju Vaskrs uz čestitke upućujem i želje da ga provedu u dobrom zdravlju dijeleći radost sa svojim najbližima, prijateljima i komšijama.“