TUZLARIJE - BILTEN TK

08.04.2010.
Oproštajna posjeta Erike Dudaš, atašea za privredu u Ambasadi Mađarske


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić primio je danas u oproštajnu posjetu atašea za privredu u Mađarskoj ambasadi u BiH gospođu Eriku Dudaš. Naime, gospođi Dudaš je istekao mandat na ovoj funkciji i ovih dana ona se vraća na nove dužnosti u mađarskom gradu Pečuhu.



„Zahvaljujem vam se na prijateljstvu i saradnji koju smo imali u proteklim godinama. Kao ataše za privredu u Mađarskoj ambasadi u BiH radila sam protekle četiri godine, ali je moj angažman u Bosni i Hercegovini znatno duži. Ovdje sam upoznala mnogo divnih ljudi i stekla mnoštvo prijatelja. Vjerujem da ću se vrlo brzo vratiti u Bosnu i Hercegovinu na nekim novim dužnostima i sigurna sam da ćemo zajedno realizovati još mnogo zajedničkih projekata koji će učvrstiti veze naše dvije zemlje. Bosna i Hercegovina ima ogromne resurse i sigurna sam da ćete to znati iskoristiti.“

Iskrene riječi zahvalnosti na vrlo uspješnoj saradnji gospođi Dudaš danas je uputio premijer Enes Mujić.

„U proteklim godinama nebrojeno puta ste se potvrdili kao istinski prijatelj Bosne i Hercegovine. Siguran sam da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti i da ćete sva ona dobra iskustva koja nosite iz Bosne i Hercegovine na najbolji način prezentovati u vašoj domovini, nastavljajući time i svoju područku BiH. Mi Mađarsku doživljavamo kao našeg velikog prijatelja i očekujemo da se saradnja naše dvije države i dalje samo unapređuje“ istakao je premijer Mujić.

Na kraju susreta premijer Mujić uručio je gospođi Dudaš poklon, bosanski suvenir, u znak sjećanja na saradnju koju je imala sa ljudima u Tuzlanskom kantonu.


Odjeljenje za informisanje