TUZLARIJE - BILTEN TK

15.04.2010.
Zahvalnica direktora SIPA-e MUP-u TK


U povodu uspješne akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na otkrivanju i dokumentovanju neovlaštenog prometa opojnim drogama, službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je upućena zahvalnica od strane direktora gospodina Mirka Lujića, za uspješnu saradnju i profesionalan odnos prema radu.

Dokument SIPE u izvornom obliku:


MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
TUZLANSKOG KANTONA

-Kabinet ministra



Poštovani,

Državna agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Tužilaštvom BIH, provodila je istragu na otkrivanju i dokumentovanju neovlaštenog prometa opojnim drogama, što je u konačnici rezultiralo pronalaskom i oduzimanjem 155, 568 kg. opojne droge "skank", koja je dana 07.04.2010. godine pronađena prilikom pretresa teretnog motornog vozila na međunarodnom graničnom prelazu Klobuk, JGP Trebinje.

S tim u vezi, kao vrlo dobar primjer saradnje policijskih agencija i profesionalan odnos prema radu, ističem angažman službenika MUP TK, na čelu sa komesarom, gospodinom Nedimom Mutapčićem, koji su u proteklom periodu pružili svu potrebnu pomoć policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu.

U to ime želimo izraziti iskrenu zahvalnost službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.


S poštovanjem,
Direktor:
Mirko Lujić