TUZLARIJE - BILTEN TK

23.04.2010.
Vlada Tuzlanskog kantona
Utvrđeni kriteriji za subvencioniranje djece, učenika i studenata


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva za rad i socijalnu politiku kojom su utvrđeni kriteriji za raspodjelu sredstava planiranih za subvencije za djecu, učenike i studente za troškove prijevoza i realizaciju projekata u 2010. godini.



Pravo za dodjelu sredstava na ime troškova prijevoza imat će djeca, učenicia, studenti i njihovi pratioci u slučaju postojanja invaliditeta, odnosno smetnji u fizičkom i psihičkom razvoju, zbog kojih je neophodna pomoć drugog lica za kretanje i prijevoz van stana odnosno kuće. Pravo ostvaruju i navedene kategorije u slučaju nemogućnosti finansiranja prijevoza zbog nedovoljnih prihoda za izdržavanje i ukoliko stanuju izvan vlastite biološke porodice i za koje se porodični smještaj plaća iz sredstava Budžeta u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom. Za ove namjene u Budžetu Tuzlanskog kantona planirano je 323 400, 00 KM.

Sa ove pozicije bit će podržani i projekti u skladu sa kvalitetom i očekivanim efektima, uvažavajući broj djece, učenika i studenata u stanju socijalne potrebe koji će biti obuhvaćeni projektom te kadrovski, tehnički i prostorni kapaciteti ustanova, organizacija i udruženja koja će realizovati kandidovane projekte. Za ove namjene u Budžetu Tuzlanskog kantona planirano je 130 300, 00 KM

Priredio(la): S.M.