TUZLARIJE - BILTEN TK

06.05.2010.
Turistička zajednica TK
Multimedijalna prezentacija TK na Sajmu „LIST 2010“


Multimedijalnom prezentacijom turističkih destinacija Tuzlanskog kantona, Turistička zajednica TK-a predstavit će se na 8 . lukavačkom sajmu turizma, lova i ribolova „LIST 2010“ koji se održava od 6. do 8. maja u „Sportskoj dvorani“ u Lukavcu pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Na Sajmu će biti postavljen štandu sa svjetlećim panoima na kojima će biti prikazane atraktivne turističke destinacije, a posjetiteljima će biti podijeljen i promotivni materijal kao i razglednice sa turističkim motivima Tuzlanskog kantona.

- Cilj je pokazati potencijalnim turistima blago kojim raspolaže ovo područje i istaći ono što mi imamo, a drugi nemaju, te im na taj način ukazati na razne mogućnosti koje nudi ovo područje za kvalitetan porodični odmor i opuštanje. Turistička zajednica zadnjih godina prednjači u promociji regionalne turističke ponude, uvjereni smo da prezentirajući samo regionalnu ponudu na ovaj prostor možemo dovesti turiste – istakao je mr. Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice TK

Tokom trajanja Sajma održat će se i takmičenje turističko – ugostiteljskih škola BiH pod nazivom „Oni dolaze“, a natjecat će se konobari, kuhari, turistički tehničari, barmeni i poslastičari. Također, održat će se i stručna radionica „Slaganje vina i hrane“, te Festival hrane i pića, kao i sportske aktivnosti: natjecanje kajakaša na jezeru Modrac i gađanje glinenih golubova na strelištu Huskići.
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona na ovom sajmu prezentirat će turističke potencijale ovog područja među zavidnim brojem izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i sedam zemalja Evrope i Mediterana. Svečano otvaranje Sajma planirano je 6. maja 2010. godine u 11.00 sati.



BMG Bosanska medijska grupa Tuzla